Er du en af dem, der elsker en god kop kaffe? Så ved du også, hvor vigtigt det er at afkalke din kaffemaskine regelmæssigt. En afkalket og vedligeholdt kaffemaskine er nemlig lig med god smag og aroma.

Husker du at afkalke din maskine med jævne mellemrum, vil det samtidig spare dig for penge og forlænge levetiden på din kaffemaskine. Og som bonus er det jo sådan, at en afkalket maskine er også hurtigere til at brygge en kande.

I dette blogindlæg har vi sammensat gode tips til, hvordan du klarer en afkalkning. Samtidig har vi lavet en lille video om, hvordan du kan rengøre og afkalke din fuldautomatiske kaffemaskine/espressomaskine.

Hvorfor er afkalkning af din kaffemaskine nødvendig?

Det er vigtigt at afkalke sin kaffemaskine jævnligt, da du dermed forlænger levetiden på apparatet, og samtidig kommer kaffen til at smage bedre, så der er faktisk ingen god grund til at lade være med at afkalke. Og tænker du meget på miljøet, skal du vide at en afkalket kaffemaskine bruger mindre strøm og du får en god, velsmagende kaffe uden bitterhed.

Bor du i et område med meget kalk i vandet, kan det være nødvendigt at afkalke maskinen hver uge, og ellers er hver 14. dag rigtig fint. Du bør under alle omstændigheder sørge for afkalkning af din kaffemaskine mindst en gang hver tredje måned.

Sådan afkalker du din kaffemaskine

Er du i tvivl om, hvordan afkalkning af din kaffemaskine foregår, bør du se vores video herunder.

Sådan afkalker du din espressomaskine

Hos Quickparts ved vi at mange danskere også nyder en espresso. I lighed med kaffamaskiner skal espressomaskiner også afkalkes. Så det har vi naturligvis også lavet en video om. Den kan du se lige her.

Afkalkning af kaffemaskine

1. Køb en velegnet afkalker og affedter til din kaffemaskine. Du finder et godt udvalg her >>

Husk at læse din brugervejledning for afkalkning af netop din maskine og følg vejledningen nøje.
Vær opmærksom på at visse kaffemaskiner har dele monteret, som ikke tåler syreholdige produkter. Vi anbefaler du læser din brugervejledning til din kaffemaskine og køber en egnet afkalker/affedter.

2. Følg vejledningen for din kaffemaskine. Hvis din kaffemaskines vandbeholder har kapacitet på mindre end 1 liter, anbefaler vi, at du afkalker din kaffemaskine 2 gange hver gang.

3. Hvis du har en avanceret kaffemaskine med et specielt afkalkningsprogram, bør du være ekstra opmærksom på at nærlæse din brugervejledning og følge den.

4. Hvis din kaffemaskine er meget tilkalket, kan du slukke for maskinen, når halvdelen af afkalkningsmiddelet er løbet igennem.

Lad din kaffemaskine stå en halv time, og tænd så for maskinen igen. Lad resten af afkalkningsmiddelet løbe igennem kaffemaskinen. Gentag procedureren ved meget genstridigt snavs og kalk.

5. Fyld din kaffemaskine op med rent vand og lad det løbe gennem maskinen. Gentag dette to til tre gange for at fjerne resterne af afkalkningsmiddelet i din kaffemaskine.

6. Bryg og nyd en god kop kaffe på din ny-afkalkede kaffemaskine.

Vær opmærksom på:

Når du har behov for at afkalke eller affedte din kaffemaskine, espressomaskine eller dit kaffecenter, bør du altid læse i din maskines brugsanvisning/manual/vejledning.

Der kan være særlige forhold, som gør sig gældende netop for din kaffemaskine.

Denne guide er udelukkende ment som en vejledning i tips & tricks.