Quickparts, Fynsgade 12 - 14, 6400 Sønderborg - tlf. 70 70 13 70 - mail@quickparts.dk

Afkalkning af din kaffemaskine – sådan gør du!

Er du en af dem der elsker en god kop kaffe? Så ved du også hvor vigtigt det er med afkalkning af din kaffemaskine. En afkalket og vedligeholdt kaffemaskine er nemlig lig med god smag og aroma.

Husker du at afkalke din maskine med jævne mellemrum vil det samtidig også spare dig for penge og forlænge levetiden på din kaffemaskine. En afkalket maskine er også hurtigere til at brygge en kande.

Vi har sammensat lidt tips til, hvordan du klarer en afkalkning. Samtidig har vi lavet en lille video om hvordan du kan rengøre og afkalke din fuldautomatiske kaffe / espressomaskine.

Hvorfor er afkalking af din kaffemaskine nødvendig?

Det er vigtigt at afkalke sin kaffemaskine jævnligt. Når du afkalker din kaffemaskine forlænger du levetiden. Kaffen kommer til at smage bedre, når din kaffemaskine er afkalket og rengjort. En afkalket kaffemaskine bruger samtidig mindre strøm, hvilket samtidig bidrager til en hurtigere bryggetid.

Det giver en god velsmagende kaffe uden bitterhed. Bor du i et område med meget kalk i vandet, kan det være nødvendigt at afkalke maskinen hver uge, ellers er hver 14. dag ganske fint. Du bør under alle omstændigheder sørge for afkalkning af din kaffemaskine mindst en gang hver tredje måned.

Sådan afkalker du din kaffemaskine

Sådan afkalker du din espressomaskine

Afkalkning af kaffemaskine

1. Køb en velegnet afkalker og affedter til din kaffemaskine. Du finder et godt udvalg her

Husk at læse din brugervejledning, for proceduren af netop din maskine. Følg vejledningen nøje.
Vær opmærksom på at visse kaffemaskiner har dele monteret, som ikke tåler syreholdige produkter. Vi anbefaler du læser din brugervejledning til din kaffemaskine og køber en egnet afkalker / affedter.

2. Følg nu vejledningen for din kaffemaskine. Hvis din kaffemaskines vandbeholder, har mindre end 1 liter anbefaler vi at du afkalker din kaffemaskine af 2 omgange.

3. Hvis du har en avanceret kaffemaskine med et specielt afkalkningsprogram, bør du være ekstra opmærksom på at nærlæse din brugervejledning og følge den.

4. Hvis din kaffemaskine er meget til kalket, kan du slukke for maskinen, når halvdelen af afkalkningsmiddelet er løbet igennem.

Lad din kaffemaskine stå en halv time, og tænd så for maskinen igen. Lad resten af afkalkningsmiddelet løbe igennem kaffemaskinen. Gentag procedureren ved meget genstridigt snavs og kalk.

5. Fyld din kaffemaskine op med rent vand og lad det løbe gennem maskinen. Gentag dette to til tre gange for at fjerne resterne af afkalkningsmiddelet i din kaffemaskine.

6. Bryg og nyd en god kop kaffe på din ny-afkalkede kaffemaskine.

Vær opmærksom på:

Når du har behov for at afkalke eller affedte din kaffemaskine, espresso eller kaffecenter, bør du altid læse i din maskines brugsanvisning/ manual/ vejledning.

Der kan være særlige forhold der gør sig gældende netop for din kaffemaskine.

Denne guide er udelukkende ment som en vejledning i tips & tricks.

Trackback fra dit site

Kommentarer (2)

 • Avatar

  Ida Hasselbalch

  |

  Kunne I ikke forklare hvad man gør, når man har købt tabletter hos jer, henholdsvis når man har fået en flydende opløsning? Det står ikke på flasken og det står ikke på jeres hjemmeside!!!

  Reply

  • Avatar

   Hans-Henning

   |

   Hej Ida

   Tak for din kommentar.

   Der skulle meget gerne være en instruksion på det flydende afkalkningsmiddel. Etiketten bagpå kan åbnes mere op ved at rykke i nederste hjørne.

   Men det flydende afkalkningsmiddel du snakker, skal du hælde 100 ml i vandbeholderen og fylde den, med rent vand, til “max”. Herefter kører du et afkalkningsprogram på din kaffemaskine.

   Har du yderligere spørgsmål, så tag endelig fat i os herinde eller på 70701370.

   Mvh.
   Hans-Henning Nielsen

   Reply

Skriv en kommentar